fbpx

Consultanță și suport pentru finanțare

Suntem partenerii tăi de încredere în drumul spre locuința mult visată. Suntem responsabili în tot ceea ce facem, ne păstrăm angajamentele, acordând o atenție sporită respectării termenelor de finalizare.

Suntem alături de tine pe întreaga perioadă a procesului de achiziție a locuinței alese de tine în cadrul Viscolului 28.

Am încheiat parteneriate cu brokeri bancari consacrați care te pot ajuta în găsirea celei mai avantajoase oferte de finanțare existentă pe piață, pentru oricare dintre tipurile de credit pe care ai dori să le accesezi. Poți beneficia de această facilitate fără costuri suplimentare.

Partenerii noștri te așteaptă să îi contactezi pentru a găsi împreună soluția cea mai bună, astfel că tu nu vei mai pierde timp cu studiul de piață și pregătirea dosarelor de analiză.

Pas cu pas când cumperi o casă nouă

Procesul de cumpărare are loc în trei pași simpli, în funcție de tipul de contract ce urmează a fi semnat:

Pasul 1: Contractul de Rezervare – alegi și rezervi locuința care ți se potrivește cel mai bine printr-un mic avans, care va fi ulterior scăzut din prețul total al proprietății.
Pasul 2: Antecontractul de Vânzare-Cumpărare (în prezența unui notar) – implică un avans suplimentar din prețul locuinței care, de asemenea, va fi dedus din costul total în momentul semnării contractului de vânzare.
Pasul 3: Contractul de Vânzare, pe baza căruia vei primi actul de proprietate al locuinței, când vei plăti prețul întreg.

Documentele necesare în timpul procesului de achiziție

Pentru cumpărarea unei case ca persoană fizică:

Pasul 1: Pentru contractul de rezervare, este suficientă o copie după buletinul de identitate. Noi iți vom pune la dispoziție planul locuinței și pe cel al locului de parcare.
Pasul 2: Pentru semnarea Antecontractului de Vânzare-Cumpărare, va trebui să îi dai notarului o copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul), împreună cu actul de identitate.
Pasul 3: La semnarea contractului de vânzare, îți vom pune la dispoziție o copie din Extrasul de Carte Funciară pentru autentificare, o copie a Certificatului Fiscal al vânzătorului, Certificatul de Performanță Energetică în original, Cadastrul imobilului și al locului de parcare.
În plus, notarul îți poate cere alte documente considerate necesare pentru finalizarea procedurii de achiziție.

Când achiziția se face pe entitate juridică, documentele necesare sunt:

Pasul 1: Pentru Contractul de Rezervare, vom avea nevoie de Certificatul de înmatriculare și Actul Constitutiv al companiei și de actul de identitate al reprezentantului.
Pasul 2: Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor sau Împuternicire notarială pentru reprezentant.

Care sunt principalele etape ale procesului de dezvoltare și care este situația permiselor și autorizațiilor?

Momentan, am depășit procesul de obținere a Autorizației de Construire, iar lucrările au început. Finalizarea lucrărilor va fi certificată prin recepția clădirilor. După faza de recepție, clădirile respective vor fi înregistrate la Oficiul de Cadastru. Vom face apoi pașii necesari pentru a pregăti documentele pentru încheierea contractelor de vânzare.

Care sunt garanțiile oferite pentru proprietatea pe care o cumpăr?

Garanțiile oferite de dezvoltator, în acord cu cerințele legii, sunt următoarele:

Garanție pentru evicțiune, nelimitat – înseamnă protecție împotriva pretențiilor formulate de orice terță parte privind dreptul de proprietate asupra locuinței.
Garanție pentru vicii ascunse ale clădirii pentru 3 ani – această garanție se referă la posibile defecte ale casei care sunt descoperite într-o perioadă de doi ani de la recepție și pe care dezvoltatorul le va remedia cu fonduri proprii.
Valabilitate și garanții legate de materiale – a se vedea specificațiile și materialele care vor fi folosite.
Garanție pentru structura clădirii, nelimitat – se referă la viciile în structura de rezistență a clădirii, derivate din neconcordanța cu specificațiile de design ale proiectului și cu normele de execuție.

Cum voi intra propriu-zis în posesia casei după semnarea Contractului de Vânzare?

Prin semnarea contractului, Cumpărătorul intră în posesia casei. Vânzătorul va preda în mod concret proprietatea în aceeași zi sau mai târziu, în modul agreat de către Părți, pe baza unui Document de Predare.

Care este modalitatea prin care se va face predarea locuinței?

Programăm o vizită de inspectare, în care toată locuința este verificată în cele mai mici detalii și orice problemă sesizată este înregistrată și discutată cu reprezentantul Accent Residence. Este important să verifici cheile, deschiderea ușilor și a ferestrelor, să tragi apa la toalete, să deschizi robinetele și să verifici în detaliu fiecare cameră, fiecare priză, fiecare întrerupător – lista este semnată ca parte a procesului de predare și orice problemă este înregistrată și rezolvată înainte de înmânarea cheilor.

Am o infiltrație, cine e responsabil să o repare?

Toate clădirile au o garanție pentru vicii ascunse pentru 3 ani. Aceasta înseamnă că, dacă scurgerea apare în urma unei defecțiuni ascunse a instalației, trebuie să îl informezi pe administrator și reparația va fi făcută fără costuri suplimentare. Dacă scurgerea apare în urma unui lucru pe care l-ai făcut (sau nu l-ai făcut), îți oferim suportul nostru pe tot parcursul procesului la costuri minime.

Sunt obligat să achiziționez și un loc de parcare dacă am mașină?

Pentru a intra în complex cu mașina, ai nevoie de un loc de parcare desemnat fie printr-un contract de vânzare-cumpărare/închiriere cu dezvoltatorul sau cu un proprietar terță parte.

Dacă vând imobilul înainte de terminarea garanției, drepturile se transferă către noul proprietar?

Garanția nu este afectată de faptul că îți vinzi casa. Este util să le dai toate detaliile despre garanție și ce acoperă ea chiriașilor sau potențialilor cumpărători. Dacă îți vinzi casa cât timp este în garanție, aceasta se va transfera în mod automat către noul proprietar.

Ce trebuie să fac dacă vreau să fac modificări în interiorul casei?

Dacă modificările nu schimbă aspectul exterior al clădirii, nu afectează elementele structurale și nu are impact asupra infrastructurii, le poți face liniștit, urmând cursul normal. Totuși, este mereu de preferat să ne ceri sfatul.